פתרון מהשורש לנשירת השיער
שמת לב שהשיער שלך נושר? אנו מציעים לטפל בבעיה מהשורש

על פי מחקר שביצענו לאחרונה שבו לקחו חלק 252 מטופלים ומטופלות. המטופלים שטופלו בשיטה שלנו דיווחו על שיעורי הצלחה גבוה מאוד משיעורי ההצלחה של שאר הטיפולים הקיימים כיום בתחום נשירת השיער.

לקבלת שיחת יעוץ מנציג רפואי לגבי הטיפול ללא תשלום ניתן להתקשר אלינו ל 03-690-9360 או להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

איך מתבצע הטיפול?

שלב א הבנת מקור הבעיה

השלב הראשון בטיפול בנשירת שיער הוא קביעת הסיבה שבגללה השיער נושר. אם שיערך נראה נושר יותר מהרגיל ונראה חלש, אז הדרך המקיפה ויסודית ביותר לטפל בבעיה היא לטפל בשורש הבעיה. טיפול בשורש הבעיה ובשורש השיער מתאפשר ע”י קבלת מדדים של מצב גופך ההורמונלי. למערכת ההורמונלית יש תפקיד חשוב ביצור שיער וחוסר איזון של המערכת  יגרום לנשירת שיער. ניתן לקבל תמונת מצב ההורמונים בגופך על ידי שימוש במעבדות מובילות בתחום ע”י בדיקות רוק מדויקות, ולפי התוצאות להתאים לך את הטיפול שיעזור להחזיר את גופך חסר לאיזון הורמונלי, ובכך לטפל  בנשירת השיער.

שלב ב איזון גופך וטיפול בבעיה

לאחר שמתקבלת תמונת המצב של גופך,  על פי זה נוכל לראות את רמות ההורמונים שבגופך ולראות איזה מדדים מחוץ לטווח ואיזה בטווח. פעמים רבות יש חוסר איזון הורמונלי ונדרש להחזיר את גופך לאיזון ולתפקוד תקין ובכך גם לפתרון את הבעיה של נשירת השיער.

 

מתאים לנשים וגברים

טיפול באיזון הורמונלי ונשירת שיער מתאים לנשים ולגברים הסובלים גם מתסמיני גיל המעבר כגון חוסר אנרגיה, עייפות, גלי חום, חוסר חשק מיני בעיות עודף משקל ועוד ..

נבדק במחקרים קלינים

למכון יפה יש למעלה מ20 שנים של נסיון בטיפול בבעיות נובועות מחוסר איזון הורמונלי כגון נשירת שיער,עייפות וחולשה. לטיפול יש אחוזי הצלחה גבוהים.

גיל המעבר

הפסקת מחזור, בעקבות הירידה בהורמון האסטרוגן, מלווה בתופעות לא נעימות כמו יובש בנרתיק, גלי חום, עייפות, וירידה בחשק המיני. כ- 90% מהמטופלות מראות שיפור עם קבלת הטיפול.

בדיקה מקיפה

הטיפול עצמו מתחיל בבדיקה מקיפה של ההורמונים בגוף, באמצעות דגימת רוק עם מבחנות שנשלחות למעבדה הבודקת את רמת ההורמונים הפעילים בגוף.

עדויות וידאו של מטופלים שקיבלו את הטיפול:

מה הגורמים לנשירת השיער?

כאשר רוב האנשים שומעים את המילים “נשירת שיער”, הם חושבים על גברים מקריחים. עם זאת, נשירת שיער יכולה להיות גם בעיה משמעותית עבור נשים. נשירת שיער נשית יכולה להופיע מכמה סיבות, החל מרגישות גנטית להורמונים אנדרוגניים מסוימים ועד גורמים תגוביים.

פרטנו להלן את הסיבות הנפוצות ביותר לאובדן שיער, כמו גם את הדרכים הספציפיות בהן כל גורם יכול להשפיע על קו השיער שלך.

הסיבות שיכולות להיות הן:

1. הורמונים

הורמונים הם הגורם השכיח ביותר לאובדן שיער אצל נשים וגברים כאחד. בשני המינים, ההורמון הספציפי האחראי לאובדן שיער זהה: דיהידרוטסטוסטרון (המכונה “DHT”), הורמון שגופך מייצר כתוצר לוואי של טסטוסטרון.

גברים ונשים כאחד זקוקים לטסטוסטרון. בגברים יש לגוף כמות גדולה של טסטוסטרון וכמות קטנה למדי של הורמונים אסטרוגניים. אצל נשים יחס זה מתהפך, עם כמות קטנה של טסטוסטרון וכמויות גדולות יותר של הורמוני אסטרוגן ופרוגסטרון.

הטסטוסטרון אחראי לכמה דברים חשובים בגופך, החל מווסת את החשק המיני שלך ועד לשמירה על עצמות ורקמת השריר שלך בריאה וחזקה.

DHT משפיע על קו השיער שלך על ידי מזעור זקיקי השיער, וגורם לשערות להפסיק לצמוח כמו שהיו בדרך כלל ובסופו של דבר לכן השיער נושר.

אצל נשים נשירת שיער הורמונאלית מניבה תוצאות שונות מגברים. במקום דפוס שיער דמוי פרסה או קו שיער נסוג הנפוץ אצל גברים, נשים עם נשירת שיער הורמונלית בדרך כלל מבחינות בדפוס דליל מפוזר על כל הקרקפת כולה.

2. גיל המעבר

מכיוון שגיל המעבר משפיע על ייצור של מספר הורמונים, לעתים קרובות זה יכול לעורר נשירת שיער הורמונאלית.

במהלך גיל המעבר, ייצור גופני אסטרוגנים ופרוגסטינים עלול לרדת. לצד ירידה זו בייצור ההורמונים הנשיים, הרגישות שלך להורמונים זכריים כמו DHT יכולה להתגבר. אם אתה רגיש גנטית ל- DHT, הדבר יכול להשפיע על קו השיער ועל עובי השיער שלך.

נשירת שיער בגיל המעבר מתרחשת בדרך כלל בגילאי 50-60 , כאשר מרבית הנשים מועדות לאובדן שיער מבחינות בירידה קבועה בצפיפות השיער שלהן. זה יכול להופיע גם בשנות השלושים והארבעים שלך, תלוי בגיל הספציפי בו אתה מתחיל להיכנס לגיל המעבר.

3. בעיות בלוטת התריס

גם תת פעילות של בלוטת התריס (בלוטת התריס שאינה פעילה) וגם יתר של בלוטת התריס (בלוטת התריס) יכולים לגרום לנשירת שיער. הסיבה לכך היא של בלוטת התריס שלך יש תפקיד בהתפתחות קווצות שיער חדשות בשורש, ועוזרות לגופך לשמור על אספקה ​​עקבית של שערות חדשות.

אם בלוטת התריס שלך לא עובדת כמו שצריך, אז ייתכן מאוד שהשערות שהגוף שלך מאבד בדרך כלל בכל יום לא יוחלפו באופן תקין, וזה יגרום למחסור בשיער.

בעיות בלוטת התריס לא רק גורמות לך לאבד שיער, הן גם יכולות לגרום לשיערך להיות חלש, יבש ושביר. לרוב, בעיות בבלוטת התריס גורמות לאובדן שיער מפוזר בכל קרקפתך, במקום לנשירת שיער מקומית סביב קו השיער.

שלא כמו נשירת שיער הורמונאלית, אובדן שיער הנגרם כתוצאה מבעיות בבלוטת התריס הוא לרוב זמני. לאחר שזיהית וטיפלת בבעיה הבסיסית, שיערך יגדל לאט לאט לעובי ואורכו הקודמים.

4. לחץ

אם עבדת שעות ארוכות בסביבה מלחיצה או שבילית את השבועות האחרונים בהתמודדות עם אירוע מאתגר בחיים האישיים שלך, יתכן שהלחץ שחשת יכול לעלות על שיערך.

נשירת שיער הנגרמת כתוצאה ממתח נקראת “השפעת טלוגן”. שלא כמו נשירת שיער הורמונאלית, לרוב זה לא קבוע. שפכים טלוגניים בדרך כלל גורמים לדילול פתאומי של שיערך על כל הקרקפת שלך, וכתוצאה מכך יותר שערות על הכרית שלך, במקלחת או במברשת השיער שלך.

בדרך כלל ניתן להבחין בנשירת שיער ב”קלחת טלוגן” חודשיים עד שלושה לאחר האירוע המלחיץ או שינוי סגנון החיים שגרם לו.

כמו צורות אחרות של נשירת שיער הנגרמת כתוצאה מגורמים לא הורמונליים, אובדן שיער הנגרם על ידי לחץ בדרך כלל אינו קבוע. באמצעות שינויים באורח החיים וטיפול נכון, בדרך כלל ניתן להצמיח מחדש את רוב השיער שאיבדנו או את כולו כתוצאה מלחץ.

team_4.jpg
2000px-Capillary_microcirculation.svg

...

הסבר איך אפשר לשמור על השיער בצורה טבעית - הפחתת DHT

הורמון DHT מפחית את טווח החיים של שערות בראש עד שהם פשוט נושרים.

שאלות נפוצות ותשובות

בדיוק כמו נשירת שיער אצל גברים, נשירת שיער נשית הופכת נפוצה יותר עם הגיל. מחקרים מראים שרק 12% מהנשים בין הגילאים 20-29 מראות מידה מסוימת של אובדן שיער, החל מאובדן סביב קו השיער או הרקות וכלה בדילול כללי.

לעומת זאת, נשים מגיל 80 ומעלה יש סיכוי של יותר מ -60% לחוות מידה מסוימת של נשירת שיער הורמונאלית.

הורמונים ביו-דנטליים נגזרים ממקור צמחי טבעי ומורכבים באופן מקצועי כדי להיות זהים מבחינה ביולוגית לצורה האנושית של אסטרדיול וטסטוסטרון. הגוף נותן את מה שהוא כבר לא יכול לייצר. לעוד פרטים על השיטה לחץ כאן

ברגע שנשים שמות לב לשיער דליל וקרחות בקרקפת של הראש, יש מספר אפשרויות לטיפול מקומי בלבד, כמו שימוש בשמפו מיוחד המכיל מינוקסידיל(תמיסה שמשמשת לטיפול מקומי בנשירת שיער ובהתקרחות). אבל אם נשירת השיער התחיל בתקופה של גיל המעבר והגוף מראה סיפטומים נוספים של גיל המעבר כמו עייפות, בעיות שינה, גלי חום וזיעה, מצבי רוח משתנים וקדומה כדי לאזן הורמונלית את הגוף ובכך יעלמו הסימפפטומים של גיל המעבר וגם נשירת השיער יפסיק.

נשים רבות בגיל המעבר רוצות לדעת אם אפשר להחזיר ולהצמיח שיער במקומות שהשיער נשר ממנו? התשובה היא: כן! בניגוד לאובדן שיער גנטית, נשירת שיער הקשורה לחוסר איזון הורמונלי אפשר להצמיח חזרה עם איזון הורמונלי. אם אתם נכנסים לשנים לפני גיל המעבר או בתקופת גיל המעבר כדי לבדוק את רמת ההורמונים בגוף ולתת טיפול מתאים כדי לאזן את ההורמונים בגוף.

בזמנים שיש שינויים בגוף כמו בגיל המעבר, הריון מחלות או תרופות. בלוטת התריס מושפע מאוד משינויים אלו הגורם לחוסר איזון הורמונלי בגוף וכתוצאה אחד מהסימפטומים הינו נשירת שיער. מחקרים רבים שעוסקים בתחום מראים שישנו קשר חזק בין חוסר איזון הורמונלי לנשירת שיער. אצל גברים עם נשירת שיער נמצא שטסטוסטרון נמוך גורם לכך ואצל נשים יש מספר הורמונים שכאשר הם לא מאוזנים נראמת נשירת שיער.

ניתן לבצע את הטיפול כיום בתל אביב ובבית שמש במרפאה של מכון יפה – בניהול ד”ר ישראל יפה. ד”ר ישראל יפה מסייע למטופלים רבים ואף סייע לאלפי מטופלים לחזיר את השיער הבריא ולאיזון הורמונלי. 

אנו גם לא ממליצים על טיפול שמשלב בו הורמונים היות וזה מלווה לרוב בתופעות לוואי. יש הורמונים “טבעים” שמופקים מבטטה מקסיקניות ומפולי סויה שמדענים הצליחו להפיק מהם את סוג ההורמון שנדרש לגופנו. טיפול בגישה זו(הורמונים זהים ביולוגית BHRT)  הינו נפוץ מאוד בעולם ובעיקר בארה”ב ויש מחקרים רבים ועשרות אלפי רופאים שמסייעים למטופלים שלהם להחזיר את גופם לאיזון  בהצלחה רבה ע”י שיטה זו.   

התקשר אלינו לקבלת שיחת יעוץ עם הצוות הרפואי 03-690-9360